A receptet köszönjük a Ronamoknak és Laura Sorkin-nak.
Annyira sokat jelent egy név. Ki volt az a zseniális ember, aki az egyszerű fahéjas süteményt Snickerdoodle-nek nevezte el? Vagy az angol szendvicskekszet Jammie Dodgernek? Vidámnak és édesnek hangzanak, valaminek, amit alig vár, hogy megkapjon egy unalmas iskola után.
Elmélkedtem néhány almás gombóc receptjén, és arra jutottam, hogy valójában nem is gombócok. Inkább egyedi almás piték, amelyek szirupban sülnek. Az is eszembe jutott, hogy ahelyett, hogy szirupot készítenék vagy citrom-/lime szódát használnék (hm?), ahogy egyes receptek javasolják, az ünnepi fűszerezésű Festivus (vagy Holiday Spice) kiválóan buborékozna ezek körül a piték körül.
Mivel már elutasítottam a gombóc kifejezést, ideje volt egy jobb nevet adni nekik. Az Alma Kavalkád ugrott be a fejembe. Vidámnak hangzik, mint egy Roald Dahl teremtmény (elnézést kérek az írótól, ha valóban az egyik karaktere). Az aljuk ragacsos, a tetejük ropogós, középen pedig édes, puha alma van. Használhatja a Sugarmaker’s Cut tiszta juharszirupot vagy a fahéj-vanília ízesítésű juharszirupot, de az ünnepek körül a Festivus igazán kiemeli az ízét.