A receptet köszönjük a Ronamoknak és Laura Sorkin-nak.
Ha arra gondol, hogy kihagyja a házi készítésű áfonyaszószt a konzervált, remegős változat javára, fontolja meg, hogy ezt befejezi, mielőtt Miriam néni belemerülne Phil unokatestvérrel. A friss áfonya minden különbséget jelent, és Ön szabályozza az édességet. Az alap szószhoz adjon hozzá juharszirupot, barnacukrot és narancslevet az áfonyához, majd főzze addig, amíg lekvár állagú nem lesz.
Ezen a ponton megállhat (már így is lenyűgöző, gránátvörös színű, savanykás finomság), vagy előhívhatja belső séfjét, és adhat hozzá aprított gyömbért, rozmaringot vagy egy kis chilipaprikát - ez az Ön választása. Kiindulási pontot adtam a cukor mennyiségéhez. Nyugodtan adjon hozzá még több juharszirupot vagy barnacukrot az ízlése szerint.