Blog
7 ok, amiért érdemes bevinni az áfonyaszörpöt az étrendbe

Az áfonya szerepel azon gyümölcsök listáján, amelyek évszaktól függetlenül fogyaszthatók, frissen vagy természetes gyümölcslevek formájában, mivel a bennük található tápanyagok nélkülözhetetlenek a szervezet megfelelő működéséhez. A hideg évszakban bioszirupokat vihet be étrendjébe, az áfonyaszirup számos egészségügyi előnnyel jár a benne található antioxidánsok, vitaminok és ásványi anyagok miatt.
Az áfonya tápanyagokban gazdag, alacsony kalória- és zsírtartalmú. A fruktózban gazdag gyümölcsöket cukorbetegek is fogyaszthatják, mivel a glikémiás index alacsony. Sőt, a csodálatos bogyók csökkentik a vércukorszintet és védik az érrendszer megfelelő működését. Szerencsére a szörp is megőrzi ugyanazokat a tulajdonságokat, a készítmény kiváló C- és K-vitamin-, valamint magnézium- és E-vitamin-forrás, de kisebb mennyiségben.
Íme néhány ok, amiért érdemes az áfonyaszörpöt beilleszteni az étrendjébe:
Az áfonya erősíti az immunitást
A hideg évszak közepén áfonyaszörp segítségével megvédheti és erősítheti immunrendszerét. A gyümölcsben található nagy mennyiségű antioxidáns erősíti az immunitást, csökkenti a stresszt és a szervezetben felhalmozódott méreganyagokat. Ha problémái vannak az immunrendszerével, fogyasszon áfonyaszörpöt gyakran, de rendszeresen, hogy megvédje magát a vírusoktól, amelyek károsíthatják az egészségét.
Az áfonya alacsony kalóriatartalmú és csökkenti a zsírt
Fogyasszon áfonyaszörpöt, mert ez segít csökkenteni a hasi zsírt. Az áfonya polifenolokat tartalmaz, amelyek segítik az anyagcserét zsírégetésben. Sőt, mivel nagyon alacsony kalóriatartalmú, fogyókúrás diétákban is felhasználhatók. Ezenkívül az antioxidánsok képesek táplálni a bőrt, mivel eltávolítják a méreganyagokat a szervezetből.
Az áfonya csökkenti a vércukorszintet és védi a szívet
Egy másik ok, amiért érdemes áfonyaszörpöt beilleszteni az étrendbe, a szívroham kockázatának csökkentése, mivel a gyümölcsben található vegyületek elősegítik az artériák kitágítását.
Segíti az agyat és serkenti a koncentrációs képességet
Amellett, hogy képes csökkenteni a stresszt és a szorongást, az áfonya segíti az agy megfelelő működését. Az antioxidánsok javítják az emberi agyban meglévő jeleket, illetve annak funkcióit. Ebben a helyzetben idővel folyamatosan jobban képes lesz koncentrálni, tanulni és memorizálni. Az áfonyaszörp mind a koncentrációra és szintézisre szoruló fiatalok, például tanulók vagy diákok, mind az idősek számára javallt, akik számára serkenti a memóriát.
Áfonyaszirup, a húgyúti fertőzések ellensége
Húgyúti fertőzések fordulnak elő, különösen nőknél. A húgyúti égő érzés áfonya segítségével is megelőzhető. Olyan anyagokat tartalmaznak, amelyek megakadályozzák az E. coli baktériumok vagy más hasonló baktériumok tapadását a hólyag falához, és csökkentik a fájdalom és a csípés megjelenését, amelyek a húgyúti fertőzésekre jellemzőek.
Az áfonya javítja a hangulatot
A bio áfonyaszirup javíthatja a hangulatot, mert a gyümölcsök antidepresszáns hatásúak. A szorongást csökkenti a flavonoidok tartalma, olyan vegyületek, amelyek szerepet játszanak az agy jó hangulatának serkentésében.
A szörp ideális a kicsik csontjaihoz
Az áfonya erősíti a csontokat, mivel magas magnéziumtartalmú, így a szörp ideális a növekedés és fejlődés folyamatában lévő gyermekek számára.
Az áfonyaszörp a szervezet egészségére gyakorolt számos jótékony hatása mellett rendkívül ízletes, 100%-ban organikus és könnyen beilleszthető a napi étrendbe. Ezenkívül a vas egészségének biztosítása érdekében kiegyensúlyozott, tápanyagokban gazdag, gyümölcsök és zöldségek fogyasztásán alapuló életmódot kell folytatni.