A sült lasagne-zsebek marhahússal és baconnel egyszerű módot kínálnak arra, hogy látványos, már az első falattól lenyűgöző ételt készítsünk. A hagyományos lasagne-lapok rétegezése helyett itt zsebekbe tekerjük őket: szaftos marhahússal, krémsajttal és csípős jalapeno paprikával töltve, baconbe csomagolva, majd barbecue szósszal sütve. Tökéletesek ebédre, vendégváró vacsorára, vagy kiadós előételként partikon. Könnyen tálalhatók, és még újramelegítve is ízletesek.

0
Hozzáadás a kedvencekhez
Marhahússal töltött sült lasagne-zsebek
Hozzávalók
Instructions
-
Az apróra vágott hagymát és fokhagymát olívaolajon pirítsuk meg.
-
Add hozzá a darált húst, és pirítsd addig, amíg megbarnul és kissé ropogós nem lesz.
-
Add hozzá a fűszereket: édes paprikát, füstölt paprikát, chilipelyhet és fokhagymapelyhet. Add hozzá a barbecue szószt, a paradicsompürét és egy kevés vizet, majd keverd össze.
-
Párold néhány percig, amíg sűrű húsmártás nem képződik. Tedd félre hűlni.
-
A kihűlt töltelékhez keverjük a krémsajtot, a reszelt cheddar sajtot és egy finomra vágott jalapeño paprikát.
-
Egy külön edényben főzzük a lasagne tésztát (3-4 perc), amíg hajlékony nem lesz.
-
Sütőpapírral bélelt és olívaolajjal megkent tepsire terítjük őket.
-
Kenj egy adag tölteléket minden lapra, és tekerd a tésztát három részre, zsebet/tasakot képezve.
-
Tekerj minden zsebet középen egy szelet baconnel, és tegyél rá egy szelet maradék paprikát.
-
Kenj meg mindent barbecue szósszal.
-
180°C-ra előmelegített sütőben (alul-felül) kb. 20-25 percig sütjük, amíg a bacon aranybarna nem lesz, a sajt pedig megolvad benne.
-
Melegen tálaljuk egy kanál görög joghurttal és apróra vágott metélőhagymával.