
Bodza torta eperrel
Leírás
Készítse elő a bodzaszörpöt, majd melegítse elő a sütőt 180 Celsius fokra.
Mossa meg az epret, vágja le a levelét és vágja negyedekre. A vajat és a cukrot habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és az őrölt mandulát, simára keverjük. Hozzáadjuk az epret, és óvatosan összekeverjük. Öntsük egy téglalap alakú formába, előzőleg vajjal kikenve, és tegyük a sütőbe 40 percre.
Ezután vegye ki a tortát a sütőből, szúrjon lyukakat egy bottal, és öntse bele a bodzavirágszörpöt, amíg a torta még forró. Félretesszük kihűlni, majd húzzuk ki a formából.
A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a porcukrot bodzavirágszörppel. Keverjük simára, és öntsük a torta tetejére. Díszítsük eperrel.
Jó étvágyat!