Bodza torta eperrel

Adag: 6 Teljes Idő: 45 perc Nehézség: Középszint
Ugrás a receptre Recept nyomtatás
0 Hozzáadás a kedvencekhez
Bodza torta eperrel

pinit
0 Hozzáadás a kedvencekhez

Bodza torta eperrel

Nehézség: Középszint Előkészítési idő 30 perc Pihentetési idő 15 perc Teljes Idő 45 perc
Adag: 6
Legjobb évszak: Tavasz

Leírás

Készítse elő a bodzaszörpöt, majd melegítse elő a sütőt 180 Celsius fokra.

Mossa meg az epret, vágja le a levelét és vágja negyedekre. A vajat és a cukrot habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és az őrölt mandulát, simára keverjük. Hozzáadjuk az epret, és óvatosan összekeverjük. Öntsük egy téglalap alakú formába, előzőleg vajjal kikenve, és tegyük a sütőbe 40 percre.

Ezután vegye ki a tortát a sütőből, szúrjon lyukakat egy bottal, és öntse bele a bodzavirágszörpöt, amíg a torta még forró. Félretesszük kihűlni, majd húzzuk ki a formából.

A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a porcukrot bodzavirágszörppel. Keverjük simára, és öntsük a torta tetejére. Díszítsük eperrel.
Jó étvágyat!

Sütemény

Cooking Mode Disabled

Öntet

Dekoráció