Szörpvilág

Fenyőszörp

A fenyőrügyszörp egy antiszeptikus tulajdonságokkal rendelkező román természetes gyógymód, amelyet ősidők óta használnak, különösen köhögés kezelésére és a légúti gyulladás gyógyítására. A fenyőrügyszörp tüdőtonik is, és a természetes gyógyászatban gyakran használják megfázás és influenza okozta tünetek ellen, de a légutak egészségének megőrzésére is.

Különösen az influenza terjedésének fokozott kockázata idején érdemes fenyőszörpöt tartani a kamrában, akár saját maga készíti, akár boltban vásárolja meg, aki tapasztalattal rendelkezik az ilyen készítmények elkészítésében.

A fenyőrügyszörp elkészítéséhez a románok általában messzire mennek otthonuktól, hogy fenyőrügyeket szedjenek az erdőből – az alapanyagból, amelyből ez a többszörös egészségügyi előnnyel járó szörp készül. Másrészt vannak olyan szerencsések is, akiknek fenyőfái vannak a saját udvarukon vagy kertjükben, és közvetlenül onnan szedik a rügyeket, hogy egészséges és finom szörpöt készítsenek.

Magát a fenyőfát mindig is terápiás hatású fának tekintették. A tizenkilencedik századtól kezdve például Európa különböző helyein szanatóriumokat építettek a fenyőerdők közelében, és a tüdőbetegek azért mentek oda, hogy meggyógyuljanak légzőszervi betegségeikből. Éppen ezért azok számára, akik nem tudnak időt tölteni a természetben, és nem tudják a legtöbbet kihozni a friss levegő nyújtotta előnyökből, különösen a fenyőerdők környékén, egy üveg fenyőszörp életképes alternatíva.

Két-három evőkanál fenyőszirup vízben vagy teában feloldva, főétkezés előtt, csodákat tehet az immunitással.

A fenyőrügyek jelentős mennyiségű illóolajat, tannint, enzimeket, gyantákat, flavonoidokat, ásványi anyagokat (kálium, magnézium, kalcium, vas stb.) és C-, A- és E-vitamint tartalmaznak. Ezeknek az anyagoknak köszönhetően minden fenyőrügy termék, kezdve a tinktúrákkal vagy illóolajjal, és folytatódik a híres fenyőszörpökkel, terápiás hatású, és az év nehezebb időszakaiban az egészség támogatására használható.

A fenyőszörp tökéletes tonik a légzőrendszer számára, de gyulladáscsökkentő, antioxidáns, köptető, nyugtató, antiszeptikus és vizelethajtó tulajdonságai miatt más előnyökkel is jár a szervezet számára. A románok már régóta fogyasztanak fenyőszörpöt, hogy tüdejük egészséges és erős maradjon.

Ha biztonságosan és gyorsan, természetes módon szeretne megszabadulni a megfázástól vagy az influenzától, a fenyőszörp nagyon hatékony kezelésnek tekinthető. És amellett, hogy nagyon egészséges, jó ízű is, így üdítőitalként is fogyasztható meleg vagy hideg, szénsavmentes vagy ásványvízzel keverve.

Finom limonádé fenyőszörppel

Bármilyen italhoz extra ízt adhatunk, legyen az növényből vagy gyümölcsből készült üdítőital, vagy alkoholos koktél, ha néhány teáskanál fenyőszörpöt is hozzáadunk. A fenyőszörp finom a teában, de az édességekben is. De semmi sem egyszerűbb és finomabb elkészíteni, mint egy limonádé ezzel a szörppel.

Készítsen egy egyszerű limonádét, ahogy tetszik, ásványi vagy szénsavmentes vízzel, majd adjon hozzá két-három teáskanál fenyőszörpöt, attól függően, hogy milyen édes legyen. Ha tetszik, mentát is tehet a kompozícióba, és ha nem, akkor pontosan úgy hagyhatja, ahogy van, hogy teljes mértékben érezhesse a fenyőrügyek ízét.

Már majdnem elfelejtjük! Ha nincs türelme otthon fenyőszörpöt készíteni, kérjük, vásároljon az egyik gyártótól, amelyeket a platformunkon értékesítünk! Lépjen be ide, hogy megtudja, milyen gazdag termékkínálatot készítettünk Önnek!