Juharmázzas mézeskalács

Teljes Idő: 3 óra 30 perc Nehézség: Kezdő
Ugrás a receptre Recept nyomtatás
1 Hozzáadás a kedvencekhez

A receptet köszönjük a Ronamoknak és Laura Sorkin-nak.

pinit
1 Hozzáadás a kedvencekhez
Runamok

Juharmázzas mézeskalács

Nehézség: Kezdő Előkészítési idő 20 perc Főzési idő 10 perc Pihentetési idő 3 óra Teljes Idő 3 óra 30 perc
Főzési hőmérséklet: 190  °C

Hozzávalók

Főzési mód Letiltva

Instructions

  1. Egy kis tálban keverje össze a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót, gyömbért, fahéjat és szegfűszeget.
  2. Egy konyhai robotgép keverőtáljában a lapátos kiegészítővel verje habosra a vajat, a barnacukrot és a tojást, amíg jól elkeverednek. Adja hozzá a juharszirupot, a mézet és a vaníliát. Fokozatosan kanalazza hozzá a száraz hozzávalókat, közepes-nagy sebességgel, amíg sima és egységes tésztát nem kap. Tekerje műanyag fóliába a tésztát, és hűtse 2-3 órán át.
  3. Melegítse elő a sütőt 190 °C-ra (375 °F), és béleljen ki két sütőlapot sütőpapírral. Szórja meg a nyújtó felületet és a nyújtófát liszttel. Nyújtsa ki a tésztát 6 mm vastagságúra. Vágjon ki süteményeket egy 9 cm-es hópehely formájú kiszúróval. Helyezze a süteményeket 4 cm távolságra egymástól a sütőlapon. Süsse 8-10 percig, amíg a szélek kezdenek barnulni. Tegye a tepsit egy rácsra, és hagyja hűlni 10 percig, mielőtt a süteményeket leveszi.
  4. Juharmáz elkészítése:

    A konyhai robotgép habverős kiegészítőjével verje fel a tojásfehérjéket közepesen magas fokozaton, amíg lágy csúcsokat nem kap.

  5. Adja hozzá a vaníliát és a juharszirupot, majd egy csésze porcukrot egyszerre, közepesen magas fokozaton keverve, közben a tál oldalát egyszer-kétszer megkaparva, hogy az összes cukor jól elkeveredjen. Magas fokozaton verje 4-5 percig, amíg a máz sűrű és fényes nem lesz. Töltsön át a mázat egy nyomózsákba a kívánt díszítőfejjel. Kreatívan díszítse a süteményeket vékony réteg mázzal hópehely formában vagy a szélek mentén. Fogpiszkálóval igazítsa el a mázat, hogy mindenhol fedje a süteményeket. Hagyja száradni a díszített süteményeket, mielőtt elfogyasztja vagy egymásra rakja.