Juharmázas sárgarépa

Adag: 4 Teljes Idő: 35 perc Nehézség: Kezdő
Ugrás a receptre Recept nyomtatás
1 Hozzáadás a kedvencekhez

Ez egy újabb remek recept a Runamok barátjától, Gesine Bullock-Prado-tól, a “My Vermont Table” című könyv szerzőjétől. Gesine a sous vide módszert ajánlja a répák elkészítéséhez, de sütve is tökéletesek – ideális esetben a vasárnapi sült csirke mellett. A juharsziruppal mázolt répa fantasztikus módja annak, hogy a juhar ízét beépítsük egy étkezésbe, és az év bármely szakában kiváló köretként szolgál.

Juharmázas sárgarépa pinit
1 Hozzáadás a kedvencekhez

Juharmázas sárgarépa

Nehézség: Kezdő Előkészítési idő 5 perc Főzési idő 30 perc Teljes Idő 35 perc
Főzési hőmérséklet: 175  °C Adag: 4
Legjobb évszak: Megfelelő egész évben

Hozzávalók

Főzési mód Letiltva

Instructions

  1. Melegítse elő a sütőt 170 C°-ra.

  1. Vágja félbe a répákat hosszában. Forgassa össze a répákat a többi hozzávalóval, amíg teljesen be nem vonódnak.

  1. Terítse szét egy tepsin egy rétegben. Helyezze a sütőbe, és süsse 30 percig, vagy amíg enyhén karamellizálódik.

  1. Tálalja azonnal.

  1. Sous vide módszer: Melegítse elő a vizet 90,5°C. Alaposan mossa meg a répákat, és enyhén hámozza meg. Helyezze őket egy nagy méretű, visszazárható tasakba a többi hozzávalóval együtt. Lassan merítse a vízfürdőbe, amíg a víz kiszorítja a tasakból az összes levegőt, majd zárja le teljesen. Főzze 1 órán keresztül.