A juharszirup az almára cseppentése a másik titka annak, hogy ez egy különleges desszert legyen.
A szirup az almalével és egy kis vajjal összeolvad, és a gyümölcs köré a legmennyeibb mártást varázsolja. Használhat Sugarmaker’s Cut Pure Maple Syrupot vagy fahéjjal-vaníliával átitatott juharszirupot. Mindkét esetben tegyen félre egy keveset, hogy tálaláskor ráönthesse a ropogósra.
0
Hozzáadás a kedvencekhez
Alma ropogós juharsziruppal
Hozzávalók
Instructions
-
Melegítse elő a sütőt 190 C-ra.
-
Egy tálban keverje össze a vajat, a cukrot és a lisztet. Ujjaival vagy villával keverjük össze a hozzávalókat, amíg nem hasonlítanak a süteményre. Ne turmixold össze annyira, hogy tészta legyen. Tedd félre.
-
Válasszon sütőedényt, például gratint vagy szuflét, és kenje ki bőségesen. Meghámozzuk, kimagozzuk és felkockázzuk annyi almát, hogy az edényt a tetejétől egy hüvelykig megtöltsük. Tegyünk még néhány csepp vajat a tetejére, és csorgassunk körülbelül 3 vagy 4 evőkanál szirupot az almára. A morzsás keveréket óvatosan az almára öntjük, és egyenletesen elosztjuk. Ha tetszik a megjelenés, tegyél néhány kisebb négyzet vajat és még néhány csepp juharszirupot a morzsára. Tedd be a sütőbe.
-
Kb. 45 percig sütjük, amíg a leve felpezsdül és a teteje szépen megpirul.
-
Tálaljuk vanília fagylalttal vagy tejszínhabbal és további juharsziruppal az oldalára.