Kacsasült gyömbéres-narancsos juharmártással

Teljes Idő: 2 óra 50 perc Nehézség: Középszint
Ugrás a receptre Recept nyomtatás
3 Hozzáadás a kedvencekhez

A receptet köszönjük a Ronamoknak és Laura Sorkin-nak.

Ha az ötlet egy hatalmas sült pulykáról túl soknak tűnik, fontolja meg, hogy sült kacsával ünnepeljen. A kacsa méretétől függően 2-4 főt ellát, és igazi csemege ropogós bőrével és szaftos húsával. A franciák gyakran édes-savanyú narancsszósszal tálalják a hagyományos Duck A l’Orange-t. Ezt a finom mártást észak-amerikai csavarral készítettem, gyömbérrel ízesített juharsziruppal, mogyoróhagymával és ecettel édesítve.

A kacsasütés során érdemes figyelembe venni, hogy jelentős mennyiségű zsír sül ki a bőrből. Bár kissé rendetlen lehet, sokféleképpen felhasználható. Kezdje azzal, hogy levágja a nyakról és más helyekről a felesleges zsírdarabokat, és süsse ezeket a kacsa mellett. Ezek ropogósra sülnek és nagyon finomak. A bőrt is érdemes bevagdalni, átlósan a mellkas mentén, a zsírrétegben, de ne vágjon túl mélyen a húsig. Félóránként vegye ki a tepsit a sütőből, és kanalazza le a felesleges folyékony zsírt egy hőálló tálba. Tartalékolja ezt a zsírt a következő alkalomra, amikor burgonyát pirít, hogy ízletes legyen.

pinit
3 Hozzáadás a kedvencekhez

Kacsasült gyömbéres-narancsos juharmártással

Nehézség: Középszint Előkészítési idő 20 perc Főzési idő 2 óra Pihentetési idő 30 perc Teljes Idő 2 óra 50 perc
Főzési hőmérséklet: 245  °C

Hozzávalók

Főzési mód Letiltva

Instructions

  1. Melegítse elő a sütőt 475 °F-ra (245 °C).
  2. Ellenőrizze a kacsát, hogy nincs-e benne belsőség vagy nyakcsont, és távolítsa el azokat. Vágja le a felesleges zsírt a nyakról és más olyan helyekről, ahol nincs hús. Helyezze a zsírdarabokat a kacsa mellé. Éles késsel vagdalja be a bőrt a mellrész mentén, de ne vágjon túl mélyen a húsig. Sózza és borsozza meg alaposan.
  3. Helyezze a kacsát egy tepsibe a zsírdarabokkal együtt, és tegye a sütőbe. Süsse 30 percig, majd csökkentse a hőmérsékletet 350 °F-ra (175 °C).
  4. Folytassa a sütést, időnként kivéve a kacsát, hogy eltávolítsa a felesleges zsírt, amely összegyűlik a tepsiben. Süsse további 60-75 percig, vagy amíg a combhőmérő 170 °F-ot (77 °C) nem mutat. Vegye ki a sütőből, és hagyja pihenni.
  5. Egy közepes serpenyőben olvassza meg a vajat, és adja hozzá az apróra vágott mogyoróhagymát.
  6. Főzze addig, amíg a mogyoróhagyma megpuhul és elkezd barnulni, majd adja hozzá a juharszirupot, az ecetet, a csirkehúslevest, a narancslevet és a narancshéjat. Forralja fel, majd csökkentse a hőt, és párolja.
  7. Amikor a szósz besűrűsödik (kb. 8-10 perc), távolítsa el a narancshéjat, és adja hozzá a rozmaringot. Ízlés szerint adhat hozzá egy kis vajat, hogy tovább simítsa.
  8. Szeletelje fel a kacsát, és tálalja a mártással.